Ahşap Ev

img

Ahşap eskilere dayanan bir malzeme olup günümüze kadar ulaşmıştır. Adeta yeniden doğuş gibi. Ahşap sektörü hızla büyümeye devam ediyor. Bir dönem ahşapta sıkıntı olsa bile tüketici sayesinde tekrar rağbet görmeye başladı.

 

Bu yeniden doğuşun sebebi tüketicilerin her geçen gün daha da bilinçlenmesi. Ahşap sağlık ve bütçe açısından tam not alan bir ürün. Ahşap ev görselliği ile insana huzur veren bir yapıya sahip. Ahşap  evlerin yapımı betonarme evlere göre daha kolaydır, çünkü ahşap betona göre çok daha hafiftir. Amerika’ da insanlar ahşap evlerde oturur bunun sebebi ise depreme daha dayanıklıdır. Depremlerde ölümlerin sebebi betonların ağırlığıdır.

 

Ahşap evler bilinenin aksine yangına da daha dayanıklıdır. Betonarme evlere göre yangına daha uzun direnebilir ve bu nedenle can kurtarır. Isı açısından ahşap evler betonarme evlere eşdeğer, çünkü ahşap kendiliğinden yalıtımlıdır. Ahşap üzerinde mikroorganizmalar uzun süre barınamazlar. Bu da bizim sağlığımız açısından çok önem taşır. Beton evlerde radyasyon daha yüksektir bu da akciğer kanserine yol açabilir. Ahşap evlerde ise buna göre radyasyon değeri çok daha düşüktür. Ahşap evler nefes alır. Nasıl toprağa bastığınızda toprak vücudumuzdaki elektriği alır, ahşapta böyledir. Evinizde ahşaba dokunduğunuzda vücudunuzdaki kötü enerjiyi alır, sizi stresten uzaklaştırır pozitif bir hayat sürmenizi sağlar. Bu da günümüzde bu yoğun yaşantımızda bizler için büyük bir nimet değil mi? Beton evler bir çok hastalığın sebebidir aslında romatizma, astım vs. Bunu araştırıp tespit etmişler, ahşap evde yaşayanlar beton evlerde daha sağlıklılar. Ahşap evler bizim ömrümüzü uzatır. Sağlıklı ve uzun bir hayat için ahşap ev diyoruz.

Ahşap evler çok daha kolay yenilenebilir bu yüzden ekolojiktir. Ahşap elde etmek için genç ormanlar değil yaşlı ormanlar tercih edilir. Böylece bu ormanlarda kendilerini yenilerler. Ahşap kullanırken çevreye ve ormana zarar verilmez. Çevreciler bu nedenle bu yaşlı ormanların ağaçlarının kullanılmasına izin vermişler.

Gelin bize kataloğumuzu inceleyin, ne tür bir ahşap ev istediğinize karar verin. Her bütçeye uygun modellerimiz mevcuttur. Size en uygun seçenekleri uzman ekiplerimizle birlikte sizin beğeninize sunarız.