Ahşap Merdiven Yapımı

img

    Merdiveni  Oluşturan  Bölümler;Merdiven  yapısı  üç  ana  bölümden  oluşmaktadır:
1- Üzerinde  basamakların  bulunduğu  eğimli  merdiven  kolu,
2- Merdiven  kolları  arasında  bulunan  yatay  merdiven  sahanlığı,
3- Merdivende  inip – çıkma  güvenliğini  sağlayan  merdiven  korkuluğu.
    Bunlardan  merdiven  kolu  ve  sağanlık,  merdiveni  oluşturan  ana  bölümlerdir. Korkuluk  ise,  sirkülasyon  güvenliği  ile  birlikte  görünüş  güzelliğini  de  sağlayan  tali  bir  bölüm  olarak  düşünülebilir.  Merdiven  kolu  sahanlıklar  veya  katlar  arasında  uzanan  basamaklar  dizisi  olarak  tanımlanabilir.  Basamaklar,  ya  yalnız  kendileri ( taşıyıcı  olarak  çalışarak )  veya  eğimli  olarak  düzenlenen  taşıyıcı  plakla  birlikte  merdiven  kolunu  oluşturur.
    Evlerinizde kullanacağınız merdivenler kolay temizlenebilir ve uzun ömürlü olmalıdır. ahşap bir merdiven için tercih edilebilecek en iyi yapı malzemesidir.Geçmişi bu kadar geriye uzanan bir yapı malzemesi olan ahşap, modern mimaride de kullanılmaktadır. Aynı zamanda oldukça estetik ve dekoratif bir malzemedir. Üretiminde hiç bir katkı kullanılmayan ahşap ekonomiktir.Ahşap depreme dayanıklı bir yapı malzemesidir.Toz çekmez, mekandaki rutubeti emip, salarak bir tür nem düzenleyici görevi görür.İngiltere standartlarına göre elektrik direklerinde kullanılan ahşapların ömrü 50 yıl kadardır.Isıyı geçirmeme ve kömürleşme gibi özellikleri sayesinde ahşabın bir yangına ne kadar dayanabileceği kesin olarak hesaplanabilmektedir.Ahşap yenilenebilen bir yapı malzemesidir.
    Ahşapta bulunan bu özellikler ahşabın merdivenlerde kullanılma oranlarını bir hayli arttırmaktadır. klasik merdiven ailesi olarak ahşap merdiven alanında çalışan bir firmayız ve bu sektörde sadece bu alanda uzmanlaşmış olmamızın vermiş olduğu tecrübe ile iddiamızı ortaya koymaktayız.sizlerde evlerinizde kullanacağınız merdivenlerin projesini birlikte tasarlamak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz. hayırlı günler dileriz.