Ferforje Kapılar

img

Ferforje dilimize Fransızcadan geçen bir kelimedir, anlamı ise yüksek ateşte dövülen demirden ortaya çıkan şekillerdir. Geçmişten bugünümüze uzayan bu demir dövme işleri artık bir sanat eseri olmuştur. Bu işin ustaları kendilerini eğiterek sanat yapmaktadırlar.

Ferforje kapılar son zamanlarda ülkemizde ve dünyada büyük bir çıkış yapmıştır. Bu kapılar ister iç ister dış mekanlarda kullanılabilir. Evinizin bahçe kapısı, bina kapısı olarak ta kullanabilirsiniz. Bazı lüks kafelerde ve restoranlarda da çok sık rastlarız bu ferforje kapılara. Ferforje kapılar görünüm olarak çok şık ve zariftir.  Bu kapıların bir özelliği de çok sağlam oluşlarıdır. Ferforje kapıların bakımı çok kolay ve uzun yıllar kullanabilirsiniz.

Eskilere dayanan  demircilik işlerine bir göz attığımızda, her köyde veya kasabada bir demirci ocağı bulunurdu ve bunu  nedeninin ise nal , pulluk, kazma-kürek, kilit ve menteşe yapımı olduğunu biliyoruz. Eski ahşap evlerin demiri taşıyamayacağı için, ferforjeler sadece cami ya da saray gibi beton binalarda kullanıldığını görülmekteyiz. Günümüzde Avrupa’da bu ferforje imalatları çok önemli bir iştir. Ferforje imalatı bir yapıtın görünüm değerini sanatsal olarak arttırmaktadır.  Bugün ferforjenin desen, kalıp ve aksesuarlı geçen birkaç asırda beton yapılarında demirlik kullanan ve bu nedenle desen ve aksesuarda zenginleşen Avrupa’dan gelmektedir. Bunlara örnek olarak Belçika daki eski ve önemli binalar, İngiltere deki saraylar vs.

Bizim ülkemizde ise önceden ferforje bir ihtiyaçtı, mecburiyetti daha sonra bir akım yaratarak şıklık olarak devam eden ferforje kapılar, bir motifi normal bir kaynakçı tarafından işlendiği düşünülmemesi gerekmektedir.

Ferforje kapınızı yaptırmadan önce tasarımınızı seçerken iyi düşünmelisiniz. Yaptıracağınız mekanın yeri ve ışık düzeyi çok önem taşır. Bu kapılar görüntüsü açısından önemli olduğu için kullanılacak malzemede çok önemlidir. Her demir dövülmeye uygun olsada soğuduktan sonra verileceği şekiller zor olduğu için uygulanacak malzeme bu yüzden çok önemli. Yaptıracağınız kapı uzun ömürlü olmasını istiyorsanız işinin ehlisine yaptırmanız gerekmektedir. İmalat işi iyi yapılmış olsa da temizliği titizlikle yapılması gerekmektedir yoksa istediğiniz sonuca varamazsınız.

Biz firma olarak sizlere en uygun fiyatlarla ve en iyi, kaliteli malzemelerle istediğiniz kapıları istediğiniz mekana uygun olarak tasarlayıp, ölçüp sizin beğeninize sunuyoruz.